10 september 2022
15:00

IK Oden

Referat: Hallstahammars SK FK - IK Oden

Svår bortamatch mot hemmastarka Hallstahammar som pressade oss hårt på Brandthovda IP i våras då vi vann med 1-0.
Vi började dock jättebra med stort spelövertag i första halvlek och tidigt lednings mål efter dryga kvarten när Erik förvaltade Eddies instick och satte friläget, bra!
Fem minuter senare gjorde vi 0-2 när Hampus tog emot en resning från vår hörna, satte en smart boll till Raul som bröt in från vänster och slog ett skruvat inlägg mot bortre stolpen där Jocke J nickade in bollen i mål!
Vi var faktiskt helt överlägsna i första halvlek då HSK inte hade ett enda avslut. Men tyvärr fortsatte vår ovana att bomma klara målchanser, vi hade kunnat punktera matchen men brände flera frilägen och slarvade när vi skulle sätta de avgörande passningarna. Så 0-2 ledning i paus var verkligen i underkant.
Händelser i 1.a halvlek:
5' Hörna av Erik nickas bort av HSK till Hampus som drar till på halvvolley från straffområdeslinjen men bollen går högt över, dock viktigt att ta avslut där för att inte riskera kontring
6' Erik lägger en djupledscross till Raul som kommer fri med målvakten men avslutet är svagt rätt i famnen på honom
15' 0-1 Oden genom Erik (assist Eddie)
20' 0-2 Oden genom Jocke J (assist Raul), nickmål
24' Eddie kommer fri med målvakten efter en djupledslösning men skjuter utanför
28' Raul tar sig förbi sin försvarare och lägger en cutback till Eddie som bör göra mål men målvakten räddar med en benparad
37' Nytt friläge för Raul men återigen en bra räddning av målvakten som gör en ny benparad
38' Raul får gult kort för protest mot domslut
44' Hörna av Erik som nickskarvas av Oscar mot bortre där Eddie försöker styra in bollen men målvakten är snabb i sidledsförflyttningen och räddar
45+1' Almir lyfter bollen till Erik som kommer fri med målvakten och lobbar eftersom han är på väg ut men tyvärr går bollen över ribban

I andra halvlek kom HSK ut som ett nytt lag samtidigt som vi föll tillbaka spelmässigt. De vann otroligt mycket andrabollar på mittfältet och såg allt farligare ut, inte minst med sin snabbe anfallare Patient som spelade med oss i fjol.
Vi borde varit varnade efter "Pasis" första läge som Linus räddade men efter knappa halvtimmen gjorde han 1-2 genom att hinna upp bollen vid kortlinjen och snabbt driva i sidled och lägga bollen i mål.
HSK flyttade nu upp folk för att försöka kvittera vilket gav oss kontringslägen. På alla de chanser som vi fick borde vi verkligen ha avgjort matchen men återigen slarvade vi i den avgörande momenten och bommade ytterligare några frilägen.
Det hade kunnat straffa oss för i slutminuterna hade HSK två jättelägen att kvittera. Först när förre Oden-spelaren Cris kom helt fri med Linus och bara hade att placera in bollen vid bortre men här gjorde Linus årets räddning genom att störtdyka och rädda skottet som var från 2 meter! Sedan på en hörna med bara två minuter kvar när deras nr 9 hade öppet mål från 3 meter men tog i för mycket så att bollen gick över ribban!
Oscar höll på att få sista ordet när han kontrade på egen hand och kom fri med målvakten men kom lite ur vinkel och fick ta avslut med vänstern så att målvakten kunde rädda ganska enkelt.
Men det viktigaste var att vi kunde hålla undan och ta tre poäng vilket innebär att vi är kvar i kampen om uppflyttning!

Händelser 2:a halvlek
55' HSK lägger en djupledsboll och Pasi springer ifrån backlinjen men Linus läser detta och hinner ut och sparkar bort bollen i sista momangen
63' Johan går på överlapp och spelar snett inåt bakåt, Eddie hoppar smart över bollen och Jonte R har ett ypperligt läge men målvakten räddar skottet
67' Pasi gör en överstegsfint förbi Rasmus P och skjuter ett högt skott som Linus räddar
74' 1-2 HSK genom Pasi
75' Vi replikerar direkt efter avspark och Karwan slår ett inlägg till Eddie som gör en liggande cykelspark som tyvärr blockeras av deras mittback, annars är det mål där
84' Eddie lägger en djupledsboll till Ali som spurtar ifrån backlinjen och kommer fri med målvakten som lyckas rädda med knät, snabba reflexer på ett bra avslut
85' Karwan frispelar Jonte R som rundar målvakten och gör mål men det blir bortdömt för offside, vilket såg korrekt ut
86' HSK får ett friläge genom Kris men Linus räddar oss där med en övermänsklig räddning!
88' Hörna HSK som droppar ner till deras nr 9 som skjuter över från 3 meter!
89' Oscar tar sig fram till ett friläge och skjuter med vänstern men målvakten står rätt placerad och räddar

Det blev onödigt jämnt och vi höll på att bli straffade för våra missade målchanser. Men denna gång gör vi en riktig kämpainsats försvarsmässigt i andra halvlek när HSK tog över spelet. Hadi jobbade frenetiskt på mittfältet och vann 95% av alla närkamper, oerhört viktigt. Backlinjen hade bra koll på HSK:s anfallare, vi såg att det räckte med två lägen för Pasi som ju är trea i skytteligan på 17 mål för att göra ett.
Till matchens lirare utser jag Ranny som gör sin bästa insats i Oden-tröjan hittills genom att neutralisera allt som kom på hans kant!